O nama

Humanitarnu fondaciju „Socijalna pravda“ osnovale su 2007. godine kompanije na čelu sa novosadskom „Minaqua“-om, koje žele da deo svog profita usmere na pomoć najugroženijima.

Fondacija za cilj ima poboljšanje uslova života najugroženijih građana, kao i prikupljanje i raspodelu humanitarne pomoći.

Kao što i sam naziv kaže, osnovna delatnost jeste humanitarna pomoć za ljude sa niskim primanjima i socijalno ugrožene građane. Članovi fondacije mogu biti svi građani Novog Sada, a prednost imaju bolesni, penzioneri, nezaposleni preko 50 godina, invalidi i samohrani roditelji. Jedini uslov za učlanjenje jeste da budete punoletni sa prebivalištem u Novom Sadu. Detaljnije informacije o učlanjenju možete naći na stranici Kako se postaje korisnik fondacije. Ukoliko imate nekoga u porodici ili krugu prijatelja ko nije čuo za našu fondaciju, a pritom ispunjava sve uslove da bude naš član, slobodno mu preporučite da dođe kod nas.

Do početka 2014. godine osnovna delatnost fondacije "Socijalna pravda" bila je slanje korisnika na oporavak u banju, potpuno besplatno za dve osobe. Ukupno smo poslali preko 5000 članova na takav banjski oporavak. U skladu sa mogućnostima deljena je humanitarna pomoć u vidu paketa. To su bili prehrambeni paketi (ulje, brašno, šećer...), paketi od pola kilograma kafe, paketi sokova, vode, itd, a sve u zavisnosti od toga šta nam donatori dostave.

Fondacija svu pomoć deli ravnomerno i pravedno u skladu sa brojem bodova u socijalnoj karti. Nekada se to ne čini kao mnogo, ali mi činimo sve što je u našoj moći da u saradnji sa donatorima poboljšamo uslove života naših članova.

o nama